Siemię lniane: instrukcja obsługi

W związku z wieloma powtarzającymi się pytaniami od czytelników o stosowanie siemienia i oleju lnianego, wskazania i przeciwwskazania, dzienne dawki a także przepisy kulinarne, które pozwolą na co dzień włączyć te cenne produkty do diety, na prośbę czytelników opracowałam materiał będący praktycznym kompendium wiedzy na temat siemienia i oleju lnianego „Siemię lniane: instrukcja obsługi”.

Po zaznajomieniu się z treścią książki każdy czytelnik zostanie ekspertem w temacie stosowania siemienia lnianego jak również wyciskanego z niego oleju oraz będzie umiał stosować je jako składnik codziennego wyżywienia.

Dowiesz się z niej m.in.

– skąd pochodzi moc tych małych ziarenek?

– czy to prawda, że siemię odchudza i dlaczego?

– na jakie dolegliwości pomaga siemię lniane?

– jak przygotować siemię lniane do picia?

– jak stosować siemię lniane przy różnych dolegliwościach?

– jak stosować siemię lniane do pielęgnacji urody?

– lepiej pić siemię czy olej lniany?

– jaki olej lniany wybrać?

– w jakich warunkach siemię może stać się toksyczne?

– które w końcu siemię jest lepsze: złociste czy brązowe i dlaczego?

– jak kupić najbardziej wartościowe odmiany siemienia aby czerpać z nich maksimum korzyści dla zdrowia i na co uważać przy zakupie?

– jak zapewnić sobie komplet kwasów Omega-3 (ALA, DHA i EPA) jedząc siemię zamiast polecanych powszechnie ryb, w których czai się rtęć?

… i wiele innych bardzo pożytecznych informacji jakie zebrałam dla czytelników.

Książka zawiera też zbiór 20 zdrowych, smacznych i szybkich przepisów  z użyciem siemienia oraz oleju lnianego, sprawdzonych przeze mnie i stosowanych w moim codziennym żywieniu (sałatki, zupy, koktajle, warzywa na parze, zdrowe desery, ciasta itd.).

Ponieważ jak już wiecie sama jestem mamą pracującą i nie mam czasu na długie przebywanie w kuchni, wszystkie moje przepisy kulinarne są niezmiernie szybkie i łatwe do wykonania, zazwyczaj czas wykonania nie przekracza kwadransa!

Opracowanie „Siemię lniane: instrukcja obsługi” zawiera 1 plik w formacie pdf: książka podzielona jest na osiem rozdziałów, razem 38 stron solidnej wiedzy, wszystko co powinniście wiedzieć na temat siemienia i oleju lnianego oraz 20 łatwych do wdrożenia, szybkich i zdrowych przepisów kulinarnych.

Cena opracowania to 10,90 zł.

kup teraz siemię

dotpay

Jak zapłacić za opracowanie:

1. Zapłać online poprzez bezpieczną platformę płatniczą Dotpay – szybkim przelewem elektronicznym lub kartą płatniczą klikając tutaj (wpisz proszę ID sprzedawcy 33105, kwotę 10,90 zł oraz opis transakcji „Siemię lniane: instrukcja obsługi”), plik z materiałami zostanie wysłany na adres e-mail wpisany przez Ciebie podczas dokonywania płatności. Dostęp do pliku zostanie wysłany na Twój adres e-mail w ciągu 24 godzin po zaksięgowaniu wpłaty.

2. Zapłać klasycznym przelewem na konto autorki: Marlena Bhandari

50102055581111151408300033 wpisując w tytule przelewu nazwę pliku „Siemię lniane: instrukcja obsługi” oraz Twój adres mailowy na jaki mam Ci wysłać plik. Dostęp do pliku zostanie wysłany na Twój adres e-mail w ciągu 24 godzin po zaksięgowaniu wpłaty.

13 komentarzy na temat “Siemię lniane: instrukcja obsługi

  1. Kinga pisze:

    Witam :) Chciałam kupić ebooka ‚Cukrowy detoks’ i mam w związku z tym pytanie. Jako, że wcześniej zakupiłam Kuchnię szybką i zdrową czy mogłabym prosić o zamianę gratisów z przepisów na ‚Siemię lniane: instrukcja obsługi’? Dziękuję za odpowiedź :)

  2. Babcia M pisze:

    Witam pani Marlenko czy można kupić tę książkę inną drogą niż internet … byłabym bardzo wdzięczna … nie jestem tak biegła w płaceniu przez internet a bardzo chciałabym ją mieć …. proszę o inne rozwiązanie dla mnie … pozdrawiam ..

    • Marlena pisze:

      Oczywiście, można nawet zrobić przelew na poczcie. Dane do przelewu podane są w punkcie nr 2 : Jak zapłacić za opracowanie na samym dole pod opisem książki.

  3. Ania W pisze:

    Świetne opracowanie! Dobra robota Marleno! Siemię lniane na prawdę zasługuje na uwagę. Będę stosować regularnie. Pozdrawiam

  4. Ciekawska pisze:

    Wpłaciłam pieniążki tydzień temu na Instrukcję obsługi oraz o witaminie C i nic jeszcze nie otrzymałam na pocztę. Czy coś nie tak zrobiłam? Nie mogę się już doczekać. Pozdrawiam

    • Marlena pisze:

      Było wysłane – sprawdź dobrze pocztę jeszcze raz, może do spamu trafiło? W razie czego skontaktuj się proszę z Biurem Obsługi Klienta.

  5. BEATA07 pisze:

    Witam Pani Marleno!!
    Z bloga http://www.pepsieliot.com/ wyczytałam sporo niepochlebnych informacji na temat siemienia lnianego. To niby nowe dane i badania czy mogła by się Pani do nich ustosunkować?. Sama codziennie zjadam po 2 łyżki a teraz wychodzi, że robię sobie i córce krzywdę. Kurcze już czasami się gubię w tym natłoku sprzecznych informacji. Pozdrawiam serdecznie i wklejam cytat za w/wym. blogiem licząc na Pani komentarz :) Beata T.

    [cytat]

    • Marlena pisze:

      Beato, ja sama też jadam siemię parę razy w tygodniu i bardzo dobrze mi ono robi.
      Wiele pokarmów roślinnych zawiera fitoestrogeny (izoflawony, lignany, kumestany) – rośliny krzyżowe, motylkowe, psiankowate, dyniowate oraz trawy – wszystkie one zawierają fitoestrogeny! Polecam opracowanie http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/fitoestrogeny-wystepowanie-w-zywnosci?lang=pl
      Gdyby czyniły one nam krzywdę to rasa ludzka już by się wykończyła dawno i znikłaby z powierzchni tej planety żrąc przez tyle tysiącleci zboża, owoce, warzywa, fasole, ryż itd. ;)
      Taki jest mój komentarz.

  6. Beata T pisze:

    Pani Marleno jak zwykle bardzo dziękuję za Pani odpowiedz, że jest i i jak szybko. Oczywiście poczytam załączone opracowanie.
    Pozdrawiam serdecznie :)

  7. pawlo pisze:

    Witam . Proszę o pomoc .Mam wycięty woreczek żółciowy oraz mam refluks.Żółć non stop zalewa mi żołądek przez co mnie cały czas boli . Proszę mi powiedzieć jaki sposób był by dla mnie najlepszy z siemieniem lnianym .Czy zalać wrzątkiem i po ostygnięciu wypić czy świeży zmielony zjeść i ile no i oczywiście ostropest razem z siemieniem zjeść . Chciałbym również wspomnieć że biorę tabletki helides na ten refluks i nie wiem czy przestać , czy on nie zmniejsza mi tych soków trawiennych ,bo co zjem to tak jak by mi zalegało wszystko i mnie wypycha i boli . Proszę bardzo o odpowiedż . Pozdrawiam .

  8. Franek pisze:

    Pawlo, tobie potrzebny jest lekarz naturopata z doświadczeniem klinicznym,może spróbuj skontaktować sie z dr Ewa Dabrowską; ona ma b duże doświadzczenie kliniczne i wiedze.

  9. Anna Maria pisze:

    pawlo; a może te posty co znalazłam na tej stronie akademii pomogą ci póki co tj zanim nie znajdziesz lekarza;
    http://www.akademiawitalnosci.pl/ostropest-plamisty-co-to-jest-i-z-czym-to-sie-je/

    Jezz pisze:
    Jestem po usunięciu woreczka i korzystam z dobroczynnych właściwości ostropestu już od jakiegoś czasu. Nic złego mi się nie dzieje, wręcz przeciwnie. Rzadziej odczuwam problemy z wątrobą, nie mam kłopotów z trawieniem i bólami żołądka. Ostropest jest też dobry na trzustkę i wspomaga jej pracę. Poza tym w przypadku przewlekłego zapalenia trzustki oraz w fazie zdrowienia z ostrego zapalenia trzustki możliwe jest zastosowanie ziół, zwłaszcza tych które stymulują proces trawienia np. ziele karczocha, ziele i korzeń mniszka, ziele ostropestu plamistego. Na wątrobę również ostropest plamisty, karczoch, mniszek lekarski, a także dziurawiec pospolity, borówka brusznica, babka szerokolistna, brzoza biała, chmiel, fiołek trójbarwny, koper włoski, nagietek lekarski, perz, pokrzywa zwyczajna, szałwia lekarska, kurkuma.
    2 kwietnia 2014 o 14:56

    kasdh pisze:
    Polecam „Odżywianie dla zdrowia” Paula Pitchford’a.Niesamowita książka! która w prosty i zrozumiały sposób wyjaśnia wszelkie kwestie związane z funkcjonowanie wszystkich poszczególnych narządów, oraz całego organizmu. Pokazuje jak zdrowo jeść i leczyć sie odpowiednim jedzeniem.
    5 stycznia 2014 o 21:31

Comments are closed.